Kants Glasögon

Jag slutförde två påbörjade seriestrippar i natt. Jag måste öppna upp en egen flik här på min hemsida endast för mina seriestrippar. Men vad ska jag döpa fliken till? Jag är inte så förtjust i ordet ”seriestrippar” för det låter så gammaldags. ”Comics” kan funka, men jag älskar det inte. Jag funderade på att döpa den till ”Tinder och galenskap” Eller ”Tinder och alla tårar” eller något liknande men stripparna handlar ju om mer än Tinder (jag har ju inte ens Tinder längre). Jag lekte med tanken på ”20-talets Stockholm i bilder” eller något liknande allmänt som skulle ge mig frihet att låta mina seriestrippar handla om vad jag vill.

Har du något förslag så skriv det här eller PM mig. Jag är tacksam för alla idéer. 

Tack Bettina för ditt förslag!

Min upplevelse är inte din upplevelse 

Ibland blir man påmind om hur fast man är i sig själv. Hur man på det djupaste tänkbara plan är totalt isolerad. Det som jag uppfattar om världen går ju via mina sinnen. Det går via mig själv. Ni vet, Kants glasögon. Och när det gäller dejting är ingenting mer sant. 

Den första serien beskriver en specifik dejt jag hade en gång, men den är inte på något sätt unik. Den handlar om hur olika man kan uppfatta en kväll. 

– Jag ska aldrig dejta igen

Den andra illustrerar egentligen samma sak. Den egna stora, ”larger than life” upplevelsen kontra den andres ”ehh” upplevelse. Men den handlar också om att klara av att ta sig vidare, släppa taget och ”fånga dagen” och allt det där, vilket inte det lättaste.

Publicerad av hedenvindsbilder

Jag bor i Stockholm, men har också en fot i Trosa där jag ofta gör jobb åt Bomans hotell. Mina bilder varierar sig, liksom mina metoder och material, men människor står i centrum.

3 reaktioner till “Kants Glasögon

 1. Wow! Din blogg har blivit en av mina favorithållplatser i cyberspace. Upptäckten av nya inlägg ger garanterat dopaminpåslag.

  Har ett tämligen fantasilöst förslag: ”Det glada 20-talet”. Mest för att ditt eget förslag påminner mig om den upprymdhet jag kände när det här decenniet var purfärskt och bestämde mig för att det skulle bli det bästa hittills i mitt liv. Efter covid, Putins krig mot Ukraina och allt annat elände är det inte lika lätt att hålla entusiasmen vid liv längre. Så i det avseendet, slår det mig, kan det faktiskt finnas vissa likheter mellan att möta ett nytt decennium och att dejta… ;-))

  Gilla

  1. Estellan, du anar inte vad det betyder för mig att höra det och för att du skriver så ofta. Det är lite kul för jag var lite inne på samma sak faktiskt! Dock landade jag, åtminstone för stunden, i det enkla Grafiska noveller. Kanske skulle det kunna höjas till Grafiska noveller under 20-talet. Men jag vill egentligen ha korta överskrifter. Och jag förstår precis vad du menar. Jag var i samma läge. Jag var så förväntansfull inför 20-talet. Ser framemot att fortsätta vår dialog 🙂

   Gilla

 2. Grafiska noveller är ett bra, för att inte säga utmärkt, val av namn på fliken. Det beskriver kort och gott vad det handlar om.

  Att en bild säger mer än tusen ord är ett slitet uttryck men det passar i sammanhanget. I ”Jag ska aldrig dejta igen” tolkar jag in en beskrivning av alla mänskliga relationers grunddilemma: Vi uppfattar en och samma situation olika och talar förbi varandra. Det händer hela tiden, inte bara på första dejten. Hur många hyllmeter romaner och självhjälpsböcker har inte skrivits på det temat? Du lyckas fånga det på en sida. Så säga vad man vill om dina grafiska noveller, men de sparar i varje fall utrymme… ;-))

  To be continued.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: