Känslor är Konstiga

Jag provar lite olika stilar i mina grafiska noveller. Jag använder olika typer av pennor, för de hjälper mig att utforska en specifik stil. I detta fall använde jag en ”penselpenna” i svart tusch. 

Jag vill att mina berättelser skall utspela sig i mitt Stockholm. Så Stockholm fick extra mycket plats denna gång. Kanske lite för mycket plats kan jag se nu när jag är klar. 

Dagens grafiska novell handlar om svartsjuka, och hur olika vi kan reagera på den känslan. Svartsjuka är en känsla, inte en egenskap, men som med alla känslor så har vissa den mer än andra och den tar sig olika uttryck. Svartsjuka ses ofta som en av de ”skämmigaste”  känslorna och många förnekar den därför, men det betyder inte att de inte känner den. Det som jag försökte förmedla i denna berättelser är dock inte förnekelsen av svartsjuka. Jag försöker beskriva hur människor kan använda känslan. 

Publicerad av hedenvindsbilder

Jag bor i Stockholm, men har också en fot i Trosa där jag ofta gör jobb åt Bomans hotell. Mina bilder varierar sig, liksom mina metoder och material, men människor står i centrum.

6 reaktioner till “Känslor är Konstiga

 1. Dina grafiska noveller triggar många tankar. Men att kommentera dem känns alltmer som att börja prata innan sista ackordet klingat ut efter en konsert, som att ta sig friheten att störa andras upplevelse av din konst genom självupptaget babbel.

  Famous last words… 🤐

  Gilla

   1. Tack för dina vänliga ord! 😊
    Ett så uppmuntrande tilltal kan ingen bekräftelsejunkie stå emot. 😎
    Men apropå flöden så påminner min inre impulskontrollant om att det i regel är bättre att stämma i bäcken 😂 än i ån 😭. Lagom sägs som bekant vara bäst.

    Gilla

 2. Ibland kommer jag på mig själv med att fundera över karaktärerna i dina berättelser. Det är i situationer då tankarna kan tillåtas att sväva friare. Dina grafiska noveller är som små frön som landar i fantasins frodiga mylla och som när betingelserna är de rätta får funderingarna att söka sig utanför handlingens ramar. Vilka erfarenheter har fört dem till de ögonblick du skildrar? Och vad hände sedan?

  Gilla

  1. Hej Estellan! Ledsen för sent svar (har jobbat på min kära vinbar i helgen) men jag har tänkt på det du skrev! Kanske borde jag återvända till mina karaktärer! Ännu har jag bara skildrat ett ögonblick men ingen bakgrund och ingen framtid. Funderar en del på hur det skulle se ut. Tack för den tanken! 💕

   Gilla

   1. Nöjet var helt på min sida. Missförstå mig rätt: Min avsikt var inte att framföra önskemål om prequels och sequels utan ett försök att berätta att du i ord och bild skapat berättelser som väcker nyfikenhet och därför börjar leva egna liv – som gissningsvis varierar med vems ögon dina grafiska noveller betraktas. Men det utesluter såklart inte att det skulle vara intressant att få ta del av dina versioner… 😊

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: