Systrar i Bild del II

Det är ganska många år sedan jag gjorde dessa bilder, men jag minns att jag var ute efter att hitta uttryck. Känslor absolut, men kanske mer karaktären, personligheten. Få saker är så intressant som vem någon är. Innerst inne. Och få saker är så svåra att beskriva. En personlighet är dynamisk (kan förändras under tid och påverkas starkt av omständigheter) och relativ (till andra och till betraktaren). Det är kanske därför stjärntecken och personlighetstester är så populära, de lovar oss enkel beskrivning på något komplext. Just nu känns det som att världen är lite så i allmänhet (eller har världen alltid varit så?). Vi vill ha enkla lösningar på komplexa frågor. Kanske är det för att komplicerade svar tar för lång tid och för mycket energi, och innehåller alltid för många osäkerheter. För få sanningar är absoluta. Om vi så bara har sett en enda svart svan bland tusentals vita kan vi ändå aldrig säga att alla svanar är vita. Ändå försöker vi fånga personligheten, beskriva den eller som jag, teckna den.

Publicerad av hedenvindsbilder

Jag bor i Stockholm, men har också en fot i Trosa där jag ofta gör jobb åt Bomans hotell. Mina bilder varierar sig, liksom mina metoder och material, men människor står i centrum.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: