Blogg

Champagne Dekoration Drömfångaren Eklekticism Erotik Familjen Färg Gränslandet Kärlek Lingerie Mandala Mitt liv My World is Colorful Nytt rum på Bomans Passion Pigment Porträtt Says my Heart Sensuell konst Sepia Skisser Skor Steampunk Stockholm Stories Systrar i bild Vin Väggmålningar Yupomålningar Älskade hundar

Systrar i Bild del IV

Den sista delen i denna serie fokuserar på närbilder och ansiktsuttryck. Jag minns att jag hade tänkt att göra alla bilderna i färg men tecknarglädjen var så stor att det aldrig blev så. Istället fortsatte jag att teckna och teckna och teckna. 🙂

Systrar i Bild del III

Jag lägger sällan så mycket fokus på bakgrunden i mina teckningar, mycket för att jag har varit så koncentrerad på karaktärer och uttryck hos människor, men ibland krävs en bakgrund för ”berättelsen”. En av de mer utmanande saker man kan teckna är flera personer i en och samma bild. Det är alltid någons ansikte ellerFortsätt läsa ”Systrar i Bild del III”

Systrar i Bild del II

Det är ganska många år sedan jag gjorde dessa bilder, men jag minns att jag var ute efter att hitta uttryck. Känslor absolut, men kanske mer karaktären, personligheten. Få saker är så intressant som vem någon är. Innerst inne. Och få saker är så svåra att beskriva. En personlighet är dynamisk (kan förändras under tidFortsätt läsa ”Systrar i Bild del II”

Systrar i Bild

Del Ett: Säsongerna Jag gjorde illa min axel en sommar för några år sedan. Jag hade svårt att göra stora rörelser och behövde vila. Jag älskar att måla stort men tvingades nu att tänka om. Resultatet av den tiden blev hundratals mindre teckningar som alla föreställde barn. De flesta teckningarna var inspirerade av mina systerdöttrar.Fortsätt läsa ”Systrar i Bild”

Djurporträtt

Den första hunden som kom att bli ”min” hette Felix och var en strävhårig, envis, stor jakttax. Vi bodde på ett gammalt slott från 1700-talet, i det som en gång varit slottsköket. På kvällarna när vi tog den sista promenaden var det bäcksvart ute. Felix behövde alltid vara kopplad för hans jaktinstinkter var starka ochFortsätt läsa ”Djurporträtt”

Barnporträtt

Jag har funderat en del på hur ett barnporträtt skiljer sig från ett vuxenporträtt. Men frågan omformulerades rätt fort i mitt huvud. Det är snarare fråga om hur barn skiljer sig från vuxna i allmänhet? Jag upplever att det finns otroligt mycket klyschor och föreställningar beträffande barn men är de verkligen ett gåtfullt folk? VäsenskiltFortsätt läsa ”Barnporträtt”

Manliga Porträtt

Men are beautiful! Det tar emot att kategorisera manliga porträtt som en egen avskild separerad del. Det antyder att normen skulle vara kvinnoporträtt och porträtt på en man är en avvikelse. Historiskt har det förstås snarare varit motsatsen, i alla fall beträffande renodlade porträtt (avbildningar är något annat). Det finns mycket att säga om skillnadenFortsätt läsa ”Manliga Porträtt”

Porträtt del Fem

Selfies & Porträtt  De flesta som beställer porträtt av mig gör det för någon annans räkning och de som beställer för egen del ursäktar sig ibland. Som om det vore lite fel att vilja ha ett porträtt på sig själv. Samtidigt har vi ju alla börjat vänja oss vid att lägga ut foton på ossFortsätt läsa ”Porträtt del Fem”

Porträtt del Fyra

Processen från foto till målning  Jag använder oftast referensbilder för mina målningar. Inte alltid, men ofta. Ibland följer jag bilden mer eller mindre slaviskt, andra gånger är den bara en inspirationskälla för mig. Med risk att låta flummig, men när jag välja ut en bild som tilltalar mig så låter jag bilder berätta för migFortsätt läsa ”Porträtt del Fyra”

Laddar in …

Något gick fel. Ladda om sidan och/eller försök igen.


Följ min blogg

Få nytt innehåll direkt till din inkorg.

%d bloggare gillar detta: