Yupomålningar

Tidigt året 2018 lyckade jag komma över mina första yupopapper. Det var få nätbutiker (och inga i Sverige) som hade pappret och oftast var det väldigt dyrt. Yupo är egentligen ett fabrikat men precis som så många andra produkter har det kommit att bli synonymt med en viss typ av papper. Det som många kallar ”Yupo” är ett syntetiskt papper som är högblankt och saknar sugförmåga. Många använder pappret till alkoholbaserat tusch men vid denna tidpunkt jag köpte mina första papper, försökte jag allt mer avstå från den typen av tusch eftersom den inte är ljusäkta. All konst är förstås känsligt för ljus men alkoholbaserat tusch bleknar på bara några månader. Vanligt tusch (”äkta” tusch) och akvarell är (beroende vilka pigment man väljer) så ljusäkta som det kan bli så jag började experimentera med det istället. Här är några av mina favoriter som jag gjort sedan dess. 

Bilder kräver att man tittar på dem en stund. De är inte fullt så abstrakta som man först tror.

 • Akvarell på yupopapper 66x102 cm
 • Akvarell på yupopapper
 • Akvarell på yupopapper
 • Akvarell på yupopapper
 • Akvarell på yupopapper
 • Akvarell på yupopapper
 • Akvarell på yupopapper
 • Akvarell på yupopapper
 • Akvarell på yupopapper
 • Akvarell på yupopapper
 • Akvarell på yupopapper
 • Akvarell på yupopapper

Publicerad av hedenvindsbilder

Jag bor i Stockholm, men har också en fot i Trosa där jag ofta gör jobb åt Bomans hotell. Mina bilder varierar sig, liksom mina metoder och material, men människor står i centrum.

2 reaktioner till “Yupomålningar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: