Djurporträtt

Den första hunden som kom att bli ”min” hette Felix och var en strävhårig, envis, stor jakttax. Vi bodde på ett gammalt slott från 1700-talet, i det som en gång varit slottsköket. På kvällarna när vi tog den sista promenaden var det bäcksvart ute. Felix behövde alltid vara kopplad för hans jaktinstinkter var starka och djurlivet rikt runt slottet. Vi hade närmare femton underbara år. Några år senare kom två andra hundar att bo hos mig. Den ena hunden var en snäll och glad labrador som förstås älskade att bada och leka i snön. Den andra hunden var en korthårig tax. Han hade så mycket känslor; han var rädd för det mesta, svartsjuk och ibland lite missunnsam mot sin labradorkompis men oftast var han sprittande glad och vansinnigt kärleksfull. Labradoren hete Lisa och taxen Emil. Vi var ett gäng som höll ihop. Vi sprang i skogen, gick långa promenader längs sörmlandsleden och tog oss ofta till Stendörrens naturreservat som var vår favorit på hösten och våren när turisterna givit sig av och vi hade området för oss själva. Varje dag erbjöd naturen oss en ny upplevelse. 

Jag har fått i uppdrag att teckna eller måla andra djur än hundar, men de är helt klart övervägande även om det inte syns i detta galleri. Här är några av dem. Det har till och med smugit sig in en häst mot slutet!

Publicerad av hedenvindsbilder

Jag bor i Stockholm, men har också en fot i Trosa där jag ofta gör jobb åt Bomans hotell. Mina bilder varierar sig, liksom mina metoder och material, men människor står i centrum.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: