Music Makes me Lose Control

Del tre och sista delen i min musikberättelse (för denna gång i alla fall). 

Jag lyssnar på många olika genre; för det är inte genre som utgör musiken. Genre är bara ett arrangemang men ibland kan det vara uppfriskande att byta. Det kan till och med få mig att höra och uppmärksamma musiken mer för nu och då hamnar jag i en slentrian. Eftersom jag lyssnar på musik många timmar om dagen så kan musiken ibland hamna där, i bakgrunden, där den egentligen inte berör mig. 

Man kan förstås inte söka kickar hela tiden, men när musiken får mig att stanna upp. Att flyga lite. Att inte vilja något annat än sätta på mig mina hörlurar och gå en lång promenad och bara lyssna. Då känner jag mig så levande. 

Jag har ofta en spellista på omkring 10-15 låtar som jag spelar om och om igen tills jag inte står ut och då börjar jakten på att hitta (för mig) ny musik som kan väcka något i mig. 

Jag går oftast framåt i mitt musiksökande. Det behöver inte vara nyskriven musik, men ny för mig. Men nu och då besöker jag gammal musik och återupptäcker den. För några år sedan sa en ung man (född tidigt 90-tal) till mig att musiken från 90-talet var så dålig. Det väckte en period i mitt liv som bestod i både ett återbesök till 90-talet men också en upptäckt av musik från perioden som jag inte förstod eller bara missat medan de begav sig. Denna teckning är en hyllning till all underbar musik från 90-talet. 

Och här är facit för den som är nyfiken.

Sångtext: Killing me softly, Fugees

Skivomslag: Radiohead ”Pablo Honey”

Musikvideo: Cardigans Favorite Game

Sångtext: Wonderwall, Oasis

Skivomslag: Nirvana ”nevermind”

Skivomslag: Korn ”Issues”

Sångtext: Fast Car, Tracy Chapman

Skivomslag: Jay Z ”Reasonable Doubt”

Musikvideo: TLC No Scrubs

Musikvideo Red Hot Chili Pepper Give it away

Skivomslag: Kent ”Isola”

Green Day

Sångtext: Ironic, Alains Morrissette

Lenny Kravitz

Sångtext: Black, Peral Jam

Publicerad av hedenvindsbilder

Jag bor i Stockholm, men har också en fot i Trosa där jag ofta gör jobb åt Bomans hotell. Mina bilder varierar sig, liksom mina metoder och material, men människor står i centrum.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: