Dagdrömmar & Fantasier

Ikväll ska jag på en tjejträff. Jag känner inte alla som ska delta men ändå är temat ganska intimt. Vi ska dela med oss av våra erfarenheter av vibratorer. Sen jag flyttade tillbaka till Stockholm har jag umgåtts med människor som alla är öppna och pratar om kärlek och sex. Jag har hört så många berättelser och mött så många livsöden. En av de saker som förvånat mig mest är hur olika vi är. Att man kan vara olika i form av att en del är poly, andra monogama, att en del är gay, bi- eller straighta är förstås inget konstigt. Olikheterna är också rent fysiska (det är ett för stort ämne för idag) 

In Slow Motion

Men olikheterna går också djupare. En av de sakerna som förvånat mig mest är angående fantasi och dagdrömmeri. Låt mig börja med att definiera ordet så som jag ser dem. 

Att ”dagdrömma” betyder för mig det som är lite omedvetet. Det kan till exempel vara när jag är ute och går och tankarna drar iväg på egna äventyr bortom min kontroll.  Det är som att drömma; och det kan krävas en form av självdisciplin (som jag inte tycks ha) för att stoppa dagdrömmandet. För ibland dagdrömmer jag ofrivilligt om sådant jag inte vill.  Dagdrömmar är djupt kopplade till mina sköraste känslor, till mitt innersta jag. 

Wanna put my fingers through your hair

Ett annat sätt att uttrycka det är att de är mer kopplade till romantik än sex,  och att de oftast är mer realistiska, verklighetsgrundade och dagdrömmer jag om en människa eller händelse är det en verklig person eller en händelse som faktiskt skett. 

Fantasi däremot är något vildare, något som sällan handlar om min verklighet. Där kan vad som helst hända. Jag kan bo på ett rymdskepp och besöka Titan där jag seglar på ett hav av metan. Och när jag sexuellt fantiserar är det sällan verkliga människor eller saker jag nödvändigtvis skulle vilja göra i verkligheten. Det är bara saker jag testar i min fantasi. 

Jag både dagdrömmer och fantiserar dagligen, något jag brukade tro att alla gjorde men har lärt mig att de flesta missförstår mig när jag talar om fantasier. De tror jag menar att jag tänker på saker som jag skulle vilja göra. Jag kallar inte det fantasier. Jag kallar det planera. 

The Way I feel about You

Är då fantasier och dagdrömmar bra eller dåliga? Jag antar att det inte spelar någon roll eftersom jag inte tycks kunna stoppa det. 

Teckningarna är alla inspirerade av musik. Jag brukar säga att texterna inte är viktiga i musiken – och de är de sällan för mig. Musiken kommer först. Men när texterna också väcker känslor så är musik som mest magiskt.

Publicerad av hedenvindsbilder

Jag bor i Stockholm, men har också en fot i Trosa där jag ofta gör jobb åt Bomans hotell. Mina bilder varierar sig, liksom mina metoder och material, men människor står i centrum.

4 reaktioner till “Dagdrömmar & Fantasier

 1. Ett begrepps innebörd påminner lite om en tvål i duschen – utmanande att få ett fast grepp om.

  Delar din tanke om att en dagdröm är mer omedveten än en fantasi. Men i min värld är dagdrömmar alltid förknippade med lust och den hoppingivande sägningen ”I all längtan bor en framtid”. Motsvarande omedvetna tankar, fast kopplade till rädslor, hittar jag i hastigheten ingen vedertagen benämning på. ”Dagmardrömmar”, kanske?

  Gilla

  1. Jag tänkte nog mer på att man dagdrömmer om saker som man kanske önskar skulle inträffa men om de inte kommer att hända kan de vara bättre att sluta tänka på dem. För risken finns att allt man gör är drömmer, istället för att ta tag i sitt liv. Men jag gillar ditt nya ord: Dagmardrömmar! 😀 och jag älskar också ! I all längtan bor en framtid” (hade inte hört den). Tack för att du delar dina tankar 💕

   Gilla

   1. Okej, jag förstår. Att dagdrömma om det ouppnåeliga är verklighetsflykt och självplågeri i en oskön förening som man inte vill fastna i. Men ibland behöver man ta paus från att ta tag i sitt liv och då kan både dagdrömmar och fantasier ge återhämtning.

    Tack själv för att du delar dina intressanta tankar i både bild och ord.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: