HURRA för dåligt självförtroende! 

Var går egentligen gränsen mellan dåligt självförtroende och självkritik? Och vem kan säga sig sitta inne med svaret på den frågan? 

Jag har inte svaret på den frågan men en sak vet jag. Att kritiskt betrakta sina skapelser är den enda vägen fram. Låt mig försöka förklara varför. 

När jag gör en målning eller teckning upplever jag att det handlar mer om att korrigera mina brister och misstag än att från början skapa en perfekt linje. Jag sätter inte ner pennan och fram träder exakt vad jag önskar. Jag sätter ner pennan och sen flyttar jag en linje här, ändrar lite på en kurva där, gör en ny linje bara för att inse att den borde varit på en annan plats. Sakta korrigerar jag fram en bild. Ibland blir jag överraskad av resultatet, Ibland har jag tur. Ofta finner jag några saker störande men är oförmögen att se hur jag ska ändra på dem. Och mängden papper och duk som hamnar i återvinningen är stor. 

Hade jag inte haft förmågan att kritiskt betrakta mina bilder skulle jag inte kunna korrigera, förändra och justera tills bilden blir på en rimlig nivå. 

Priset man betalar för den förmågan är att det kan vara svårt att hitta balansen. Gränsen är hårfin mellan självkritiken och självförtroende, och utan att man vet det har man tippat över. Men jag betalar det priset. I slutändan är det värt att lida för att inte stå stilla i sin utveckling. 

Så hurra för dåligt självförtroende!  

Jag målar en takmålning på rum 41, Bomans hotell

Publicerad av hedenvindsbilder

Jag bor i Stockholm, men har också en fot i Trosa där jag ofta gör jobb åt Bomans hotell. Mina bilder varierar sig, liksom mina metoder och material, men människor står i centrum.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: