Min kärlek till markers 

Jag hade en period när jag älskade alkoholbaserade markers (till exempel promarkers eller copic). Jag var lite besatt av dem; eller snarare…helt besatt! Jag provade alla fabrikat som fanns på marknaden, och tecknade konstant. Markerpennor är faktiskt orsaken till att jag började blogga. Jag älskade att läsa om vad andra skrev om pennorna och började blogga för att dela med mig av mina erfarenheter och tankar (detta var en annan blogg). 

I början tecknade jag nästan vilken typ av motiv som helst med markers, för jag var bara fokuserad på hur pennorna fungerade. Markers är annorlunda mot andra material bland annat för att de lämnade stora ytor mycket jämna, man kan arbeta i lager på lager och man kan blanda två olika färger. De påminner lite som akvarell i de avseendet att de ljusnar när de torkar och de beter sig mycket olika beroende på vilket papper man använder. Det är en typ av pennor som kräver en del experimenterande för att lära sig. 

När min första nybörjarefascination lagt sig började jag fokusera mer på motiven. Jag hade en bild på en av mina systerdöttrar som jag skissat upp. Jag tyckte verkligen om skissen men den såg så tom ut. Eller snarare, det blev så mycket tom yta. Jag tog en promenad med mina hundar. Under promenaden lät jag skissen mala i huvudet och när jag kom hem visste jag hur jag ville göra bilden. Den var inledningen till en serie bilder som jag lite slarvigt och kanske inkorrekt kallar ”steampunkporträtt”. 

Publicerad av hedenvindsbilder

Jag bor i Stockholm, men har också en fot i Trosa där jag ofta gör jobb åt Bomans hotell. Mina bilder varierar sig, liksom mina metoder och material, men människor står i centrum.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: