An Awful Lot of Running to do

Jag har ofta många olika bilder som jag arbetar med parallellt. Och jag har en portfolio fylld med påbörjade bilder, en del kan vara flera år gamla. Det finns en rad skäl till det. 

  1. Det är ett bra sätt att få lite distans till en bild och förhoppningsvis se den med lite klarare ögon. För man blir lätt blind. Ju längre en bild får ”vila” desto enklare är det att se vad jag kan göra för att rätta till och förbättra bilden.  
  2. Det kan vara för att inte förlora intresse för en bild. Ibland arbetar jag intensivt med en målning eller tekning men känner mot slutet att jag inte riktigt orkar hela vägen fram. Då kan det vara bra att byta fokus till något annat för att sedan orka fortsätta lite till. 
  3. Ibland kan det vara av rena praktiska skäl; till exempel att ett lager med färg behöver torka innan jag kan lägga på nästa. Så istället för att sitta och vänta, påbörjar jag något annat. 
  4. Andra gånger är det för att jag helt enkelt inte vet vad jag ska göra. Som i detta fall. Jag påbörjade en teckning (den i mitten) men kände att även om jag gillade bilden i sig behövde den ett sammanhang eller en mening. Genom att lägga undan bilden en tid och låta idéen mogna kunde jag komma tillbaka till den med nya tankar.  

Publicerad av hedenvindsbilder

Jag bor i Stockholm, men har också en fot i Trosa där jag ofta gör jobb åt Bomans hotell. Mina bilder varierar sig, liksom mina metoder och material, men människor står i centrum.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: