Liljor & andra skönheter

Under min uppväxt och tonår var blommor ovanliga om ens något jag ägnade mig åt överhuvud taget. Jag drogs åt ett mörkare håll i min estetik. Sen klev jag in på ett hotell i Trosa, ett ögonblick som kom att prägla mitt liv. Då ägdes hotellet av Birgitta, min dåvarande svärmor. Hon lärde mig mycket om många saker, och påverkade mig på ett mer fundamentalt sätt än bara att uppskatta blommor, men ja, utan henne hade jag nog aldrig målat så många blommor som jag nu när jag ser tillbaka inser att jag har gjort. 

Mitt intresse för blommor är föga men ur ett konstnärligt perspektiv är det något jag återkommer till för vilket objekt är mer renodlad i färg och form?  

Jag och mitt ex ex Erik tillverkade lusthus under en period. Jag har inte mycket bildmaterial kvar från den tiden (det var på 90-talet, innan digitala kameror). Men där utvecklade jag en egen stil som sen kom att leda till en del dekorationsjobb. Jag hämtade inspiration från svenska sirliga och sköra blommor men även växter, bär, träd och djur. 

Jag har förstås målat otaliga blommor i olika former på Bomans under alla de år jag funnit med där. Allt från väggmålningar, möbler, menyer och reklamtryck. 

Jag hade en period när jag gjorde akvareller med blommor som formade människokroppar. Det är ett återkommande tema i mitt liv: att låta objekt forma kroppar. Jag minns att det var så roligt.

I somras hade jag en period när jag blev inspirerad av min pojkvän som älskar blommor. Det var liljor och pioner i alla olika rosa toner man kan tänka sig. Det blev stora oljemålningar där personerna är nästan lifesize, och blommorna är rejält uppförstorade. 

Publicerad av hedenvindsbilder

Jag bor i Stockholm, men har också en fot i Trosa där jag ofta gör jobb åt Bomans hotell. Mina bilder varierar sig, liksom mina metoder och material, men människor står i centrum.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: