Min Mandala Period

För den som följt mig genom åren vet att jag har bytt stil, motivval och material många gånger. Ibland provar jag en stil eller uttryck som jag efteråt kan förvånas lite över. Det kan röra sig om ett fåtal bilder och sen är jag färdig med den stilen. Andra gånger är det något jag återvänder till om och om igen.

Jag kan inte redogöra för hur min tankeprocess går till; jag har nästan aldrig en färdig idé i huvudet. Jag kan knappt återge hur jag börjar en målning eller teckning heller. I detta fall minns jag att jag fick i uppdrag att göra ett porträtt på en kvinna som ägnade sig åt poledancing. Jag fotade henne en eftermiddag och satt där med tusentals fantastiska bilder. Hur skulle jag kunna välja en bild att utgå ifrån? Så jag började skissa mina favoriter. Men behövde binda ihop bilderna på något sätt. Vid den tidpunkten översvämmades Youtube av folk som tecknade mandalas, och det såg lite kul ut. Så det fick bli en Mandala som band ihop de olika bilderna. Efter det blev det några få bilder till, bland annat en bröllopsbild till ett brudpar, men sen släppte jag den idéen.

Bilderna är utförda med vanliga tuschpennor (typ micron). 

Röd tuschpenna på papper

Publicerad av hedenvindsbilder

Jag bor i Stockholm, men har också en fot i Trosa där jag ofta gör jobb åt Bomans hotell. Mina bilder varierar sig, liksom mina metoder och material, men människor står i centrum.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: