Pigmentfrossa

Följande text är ämnat åt andra nördiga pigmentälskare, och jag ber om ursäkt i förväg till alla andra läsare. 🙂 

Jag köper gärna pigment som jag inte tidigare haft, särskilt i akvarell (man kan oftast köpa små tuber av akvarell). Dock finns det färger jag inte kan leva utan. Bland de röda är följande några favoriter. Jag avgudar transparent pyrrol orange (PO71) från Daniel Smith. Den har ett djup och en kraftfullhet i sin eldiga röda kulör och sprider sig lätt på pappret när den får tillräckligt med vatten. En annan röd färg som jag älskar är Tiziano red (PR209) från Maimeri blu (finns även hos många andra tillverkare och kallas då oftast för quinacridone red). Det är en ovanligt ljus röd kulör, som inte gör lika mycket väsen av sig som pyrrol Orange, men som jag finner enormt användbar, och dessutom är den vacker. Den är transparent och drar lite,lite åt det lila hållet men utan att tappa sin distinkta rödhet. Bra färg för hud eftersom den är så försiktig och aldrig tar över. En tvättäkta magenta existerar ju inte (pigmentet finns helt enkelt inte) De bästa alternativen som finns är följande två. PR122 och PV16. PR122 står mig nog varmast om hjärtat. Manganese violet (PV16) från Schmincke Horadam, som är den mest ljuståliga av alla lila-magneta pigment, och bara därför förtjänar platsen! Men den är också mycket lämplig för hudtoner. Jag har en variant från Old Holland som är ljusare och rödare som jag också älskar. 

Yupomålning

Publicerad av hedenvindsbilder

Jag bor i Stockholm, men har också en fot i Trosa där jag ofta gör jobb åt Bomans hotell. Mina bilder varierar sig, liksom mina metoder och material, men människor står i centrum.

En tanke på “Pigmentfrossa

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: