Akvarell

Jag målar primärt med olja men använder även akvarell. Akvarell har en viss enkelhet i jämförelse med oljefärg. Tar mindre plats, är mindre kladdigt och stökigt. Att tvätta akvarellpenslar är förstås en fröjd i jämförelse med oljepenslar. Samtidigt vet alla som målar akvarell hur skålarna med vatten blir smutsiga fort och frustrationen att ofta byta vatten kan vara enerverande.  

Men lättheten är övervägande. Man kan köpa allt man behöver i resestorlekar från små lätta akvarellådor till ”ihopfällbara” penslar. Allt man behöver kan få plats i en liten handväska. Så även om jag alltid dragits mer åt olja så kan det nästan kännas som en lättnad att byta till akvarell. 

Jag hade en period när jag ägnade mig åt akvarell på ett experimentellt sätt. Jag köpte små tuber från många olika fabrikat och testade dem mot varandra. Jag provade olika papper (för oj så många olika typer det finns). När jag går in i sådana perioder blir ofta motiven mindre viktiga för mig. Det är själva forskandet i materialet som driver mig. 

Publicerad av hedenvindsbilder

Jag bor i Stockholm, men har också en fot i Trosa där jag ofta gör jobb åt Bomans hotell. Mina bilder varierar sig, liksom mina metoder och material, men människor står i centrum.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: