Says My Heart

Jag hade en period när jag gjorde en rad blyertsteckningar som var tänkta att uttrycka olika känslor. Jag funderade mycket på vilka känslor man faktiskt återkommande har, hur de skiljer sig från varandra och vilka man/jag känner oftare än andra. Och var går gränsen mellan en känsla och en annan? Vad definieras som en känsla? Om man kan definiera och sätta upp gränser mellan olika känslor kommer frågan, hur många känslor finns det? En googling senare hittade jag en källa som sa sex stycken och en annan nio grundkänslor som man föds med. De menade att dessa grundkänslor finns över hela världen och alla andra känslor är bara en sammansättning av dem. 

En annan fråga jag ställde mig var hur känslor kan påverka oss så mycket. De finns ju inte i verkligheten. De går inte att ta på, de går inte att se. Så hur kan känslor då styra oss människor så mycket. Det chockerande svaret på den frågan är att hjärnan inte kan skilja mellan fysisk och psykisk smärta. Den insikten är viktigt, inte minst för att jag som gammal kampkonstutövare genast tänker att en del fysisk smärta går att vänja sig vid. Kan man vänja sig vid emotionell smärta? Och om man vänjer sig, har man stängt av eller anpassat sig? 

Frågorna är många och svaren är svårfångade. Man kan göra det enkelt för sig och säga att det beror på individen, men sådan svar avslutar diskussionen tvärt. Och frågan om hur vidare vi är så unika har snurrat i huvudet ett tag (men mer om det i framtiden). 

Publicerad av hedenvindsbilder

Jag bor i Stockholm, men har också en fot i Trosa där jag ofta gör jobb åt Bomans hotell. Mina bilder varierar sig, liksom mina metoder och material, men människor står i centrum.

En tanke på “Says My Heart

  1. Hej skickliga Karin,
    Är det inte dags för en bok snart?
    En vacker Coffe tanke book combinerad med info om olika tekniker! Skulle vara intressant.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: