Petit Trianon

En kväll i maj satt vi, Kristin och jag, och planerade att gör som ett rum. Vi skissade upp rummet och beställde olika delar för att kunna bygga upp stuckatur i taket. Det kom lådvis. Jag skissade upp en mall för sänggaveln på stora konferenspapper som sedan vaktmästaren sågade ut ur en skiva och glasmästeriet skar till en spegel som matchar. Kristin bevakade olika auktioner och lyckades vinna en nyrokokobyrå som Anna (Kristins vapendragare) målade i guld. Jag målade en oljemålning som lite lekfullt blandade nytt och rokoko. I hennes hår målade jag ett skepp. Av en händelse råkade Kristins mamma ha ett litet skepp som vi fick ta över. Anna sprayade skeppet i guld och Kristin arrangerade skeppet i en växt. Vi målade väggarna och golven tillsammans alla tre under helgen så att vi skulle vara redo att sätta upp stuckaturen på måndagen. Det var lite knepigare än vad vi tänkt, ingen av oss har gjort det förr, men vaktmästaren kom till vår räddning. Jag målade sedan golvet i ett mönster inspirerat av tyget som hela rummet utgått i från och Anna sydde gardiner. Vi flyttade runt speglar, sängbord och lampor från olika rum för att få ihop den stil som vi hade framför ögonen. Även om vi hade gjort en hel del i förväg sammanställde vi ändå rummet på knappt en vecka. Detta dessutom i de varmaste dagarna på länge. Men även om det var varmt så sjöng jag. Jag gör det när jag är lycklig. Redan som barn brukade jag nynna när jag åt något jag tyckte var gott, och jag antar att jag fortfarande gör det. När jag satt där på golvet och målade så kunde jag inte hejda mig själv. Jag sjöng.

Publicerad av hedenvindsbilder

Jag bor i Stockholm, men har också en fot i Trosa där jag ofta gör jobb åt Bomans hotell. Mina bilder varierar sig, liksom mina metoder och material, men människor står i centrum.

En tanke på “Petit Trianon

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: