Lite Världsfrånvänd

Jag har två uppdrag som jag arbetar med just nu. Det är två oljemålningar i helfigur. Den ena föreställer lady Gaga och den andra Harry Styles. Jag har målat Harry Styles vid ett tillfälle tidigare vilket var första gången jag hörde hans namn. Jag kan vara så världsfrånvänd i vissa avseenden. Kändisar är ett sådant område. 

I min yngre tonår försökte jag att ha en idol, för alla hade en idol. Och att ha en idol var en självklarhet. Man frågade inte OM man hade en idol, utan VEM. Och ytterst handlade idolen om ”vem är du”. Ditt val av en idol berättade något om din karaktär. Så jag valde David Bowie. I ett par veckor.  Men jag insåg snart att jag inte kan relatera till någon som inte är kött och blod. Någon jag inte kan prata med. Så jag gav upp idoldyrkan. Jag blev ”hon som inte har en idol” istället. 

Jag tror det hänger ihop med att jag aldrig fascinerats av det perfekta. Min syster samlade bilder på alla kungligheter som gifte sig men jag kunde aldrig se vad hon såg. Historier som fångade mig handlade om människor som är felbara. Den ensamma superhjälten som kunde allt var helt ointressant, men en grupp av individer med brister och svagheter som tillsammans kunde klara av det otänkbara fick mig att hålla andan. 

Jag har gjort några målningar på olika kändisar men det har alltid varit uppdrag. Förstå mig rätt, jag klagar inte på att behöva måla kändisar. Jag målar lika gärna en kändis som ett porträtt på någon annan för mig okänd person. Jag kan tycka allt är intressant att måla. Jag söker uttrycket, kulörerna och känslan. Men när jag väljer själv vad jag ska måla har det aldrig blivit en kändis. Då blir det människor som finns runt omkring mig. 

Tyvärr har jag varit dålig på att dokumentera allt jag gjort på kändisar men här är några bilder. 

Publicerad av hedenvindsbilder

Jag bor i Stockholm, men har också en fot i Trosa där jag ofta gör jobb åt Bomans hotell. Mina bilder varierar sig, liksom mina metoder och material, men människor står i centrum.

2 reaktioner till “Lite Världsfrånvänd

  1. Spännande spaning… Själv snöade jag tidigt in på ett band som jag hängivet följt genom åren. Trots att det idag bara är spillror kvar känner jag fortfarande en stark lojalitet som i vissa avseenden förefaller rätt märklig till och med i mina egna ögon. Ditt inlägg påminner om att det en gång i dubbel bemärkelse handlade om ett val av grupptillhörighet.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: