Bekräftelse del VI

Skriver man om bekräftelse är det svårt att undvika att inte skriva om Tinder. Jag hör ofta folk tala om Tinder som en egoboost. De talas om folk som samlar på matchningar för att det ger dem bekräftelse. 

Min känsla och erfarenhet säger mig dock något annat. Tinder är nog mer en stressfaktor för de flesta. Vem i vimlet man bör lägga tid på? Hur ska jag veta vem det är bakom profilen? Hur många dejter tar det att hitta rätt? 

Vi kämpar med att beskriva oss och använder alla hjälpmedel som står till vårt förfogande att fånga vilka vi är. Vilken av de 16 personligheterna är du? Vilket stjärntecken är du? Allt i hopp om att kunna matcha rätt.

Några går längre. Det finns profiler som man känner nästan säljer ut sig själva. Män som framhäver hur bra ställt de har. De beskriver sig som generösa, drivna och framgångsrika. Någon ville erbjuda en fullt betald resa som första dejt. Man får svepmeddelanden med erbjudande som känns ruskigt nära prostitution. 

Och det är klart, ända sedan borgerskapet tog över världen kom ju pengar att bli sexigt. Världen innan var ju mer förutbestämd. Var du inte född i rätt familj hade du få om ens några möjligheter att påverka ditt liv men med borgerskapets maktövertagande under franska revolutionen förändrades samhället i grunden. Med friheten att påverka sitt liv kom också kapitalismen. Och nya krav på mannen. Idéen vad manlighet är förändrades. Han skulle vara framgångsrik och ha pengar. Och lite mer än tvåhundra år senare märks det på Tinder. 

Men även om det finns de som är så hungriga på bekräftelse att de är villiga att sälja ut sig själva så tror jag de flesta mest är vilsna, irrande och sökande.  

Teckning i blyerts

Publicerad av hedenvindsbilder

Jag bor i Stockholm, men har också en fot i Trosa där jag ofta gör jobb åt Bomans hotell. Mina bilder varierar sig, liksom mina metoder och material, men människor står i centrum.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: