med näsan i ett glas

Mitt vinintresse är ganska nytt men har tagit mig med storm. Jag läser om vinlagar och vinhistoria, appellationer och druvor, och jag provar nya viner så fort jag har chansen. Jag njuter av att ta mig tid att titta på vinet, dofta och smaka. Det är en sinnlig upplevelse. 

Mitt vin intresse tar sig flertal konstnärliga uttryck. Jag har anteckningsböcker helt dedikerade till själva inlärningen. Jag har skissböcker där jag tecknar ner allt vin jag druckit (jag är inne på min fjärde). Samt förstås olika teckningar och målningar med vinteman. 

Jag har också gjort ett otal bilder med vin förekommande som del av bilden.

Dessa följande fyra bilder är ett försök att personifiera fyra kända typer av champagne. Inför målningarna förde jag och min Amanda långa diskussioner om vilka de egentligen är, vilket uttryck förmedlar de och vad ska de ha för kläder? Vilka champagneglas ska de använda? Vilka Maria Nilsdotter-smycken ska de (för det måste vara smycken från Maria Nilsdotter!) Frågorna var många. Jag avstod från att måla etiketterna; den vana champagnenyttjaren borde kunna gissa vilka de är?

Publicerad av hedenvindsbilder

Jag bor i Stockholm, men har också en fot i Trosa där jag ofta gör jobb åt Bomans hotell. Mina bilder varierar sig, liksom mina metoder och material, men människor står i centrum.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: