En torsdag i november

Denna målning är den andra i en serie jag håller på med, som du kan läsa mer om här om du vill:  https://hedenvindsbilder.com/2022/03/21/malargladje/ 

Denna gång är det den klassiska prestigechampagnen Dom Pérignon som illustreras. Dom Pérignon har haft som sin klassiska målgrupp män och ”old money”, vilket jag har försökt att illustrera. På väggen kan man ana loggan och även ett årtal. 1990. Jag återkommer till det. På möbeln finns ett annat årtal: 1743, vilket är året huset Moët & Chandon grundades. Alltså huset som tillverkar Dom Pérignon. Längre ned på möbeln syns också formen på etiketten. Och på bordet står förstås en presentkartong som kommer med champagnen. 

Så, nu till årtalet. 1990. Första gången jag drack en Dom Pérignon var lite speciellt- nu har jag förvisso bara druckit två 🙂 så båda tillfällena var förstås speciella. Men omständigheterna var det som gjorde tillfället speciellt. Min Amanda hade fått en Dom Pérignon från 1990 i födelsedagspresent flera år tidigare och det var tid att öppna den. De har ju ett bästa datum som man inte bör överstiga. Detta var en vanlig torsdag i ett kallt och grått november. Det som var speciellt var året. Det var 2020. Pandemin hade kommit igång med sin andra våg. Osäkerheten var stor för oss alla. Vi satt i en halvtom matsal på Bomans hotell. Amanda, Alex (hennes sambo men inte pojkvän), Kristin och jag. Det var en dyster tid, och mitt i allt detta poppar vi en dompa. Från ett ovanligt bra år. 

Publicerad av hedenvindsbilder

Jag bor i Stockholm, men har också en fot i Trosa där jag ofta gör jobb åt Bomans hotell. Mina bilder varierar sig, liksom mina metoder och material, men människor står i centrum.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: